Contact me on social

Nieuwe avonturen

Bijna 4 jaar geleden richten we Iamb&b op. Een startup met idealen. Wij vonden dat Amsterdammers net zoveel recht hadden om mee te profiteren van de toenemende populariteit van de stad als de internationale hotelketens.
We vonden het ook zonde dat door vakanties, werk, nestverlaters of andere redenen veel super gewilde Amsterdamse woningen gedeeltelijk- of tijdelijk leeg staan.

Bij onze start gingen we meteen op gesprek bij de gemeente.We zagen als bedrijf kansen voor onze klanten, hun gasten en de stad, maar we wilden de verhuur ook graag goed regelen zodat er netjes belasting betaald werd en dat de buren geen overlast zouden ervaren. Zo stelden we bij de gemeente voor een aparte kleur vuilniszakken te gebruiken, gaven we alle buren van klanten ons nummer, organiseerden we op eigen kosten evenementen waarbij de gemeente aan belangstellenden de regels kon uitleggen, huurde we belastingconsultants in om de belastingregels aan verhuurders uit te leggen en stelde we voor om toeristenbelasting te innen en af te dragen namens onze klanten. Een deal met Airbnb moest toen nog gemaakt worden, maar de gemeente deed niet veel meer dan komen spreken op de door ons georganiseerde bijeenkomsten. Ze vonden ons te klein...

We maakten een website en de volgende dag stond de eerste klant letterlijk bij ons op de stoep. Ze gingen twee maanden aan hun scriptie werken in Madagaskar en om dat te betalen wilden ze graag hun woning verhuren. Het idee voor iamb&b werd ineens realiteit en de groei nam een grote vlucht. Met Jorg kwam er een technische derde co-founder bij, ons kantoor- en hostteam groeide keihard waardoor we voor de de 3e keer een groter kantoor nodig hadden en na 1.5 jaar breidden we uit naar Parijs. We zetten een eigen development tak op en bouwde baanbrekende software voor iamb&b.

Op dit moment hebben we bijna al onze idealen behaald:

  • We laten elk jaar meer Amsterdammers meeprofiteren van het toerisme,
  • beperken overlast voor buurt en buren
  • onze gasten spenderen miljoenen bij lokale ondernemers.
  • De schaarse woningen worden beter en efficiënter gebruikt zonder de woningen te onttrekken van hun originele bestemming
  • we helpen mee aan spreiding van de drukte.

 

10307207_669167753138566_7891345873986549935_n.jpg
Schermafdruk 2016-07-28 11.38.54.png
Screenshot 2017-10-25 17.20.35.png

Iamb&b staat als een huis en is een gezond, groeiend, én maatschappelijk verantwoord bedrijf geworden om trots op te zijn.

Dat betekent voor mij ook dat het tijd is voor een nieuwe uitdaging. Tijdens het bouwen van Iamb&b heb ik ontzettend veel geleerd, met de inspirerendste collega’s en leukste klanten gewerkt. De kansen die wij 4 jaar geleden zagen om travel&toerisme te veranderen zien we nog steeds, maar tegelijkertijd bestaat er de dankbare plicht om een bestaand bedrijf te runnen en onze klanten een zo goed mogelijke service te bieden.

Om dat te scheiden heb ik besloten uit Iamb&b te stappen en me te focussen op de andere kansen die ik zie. Ik ben ontzettend trots en dankbaar voor de afgelopen 4 fantastische jaren en ik laat iamb&b met vertrouwen in de handen van een van mijn beste vrienden en mede-oprichter Jorrit. Deze stap is ook goed voor onze klanten omdat ze nu een beter gefocust bedrijf krijgen. Jorrit en het team hebben nog veel ambitieuze plannen en die zal ik natuurlijk blijven volgen als vriend en als klant van iamb&b.

Het is moeilijk om in woorden uit te drukken hoe dankbaar ik ben voor alle klanten die ons hun huis hebben toevertrouwd, onze duizenden gasten ons vertrouwen in hen hebben waargemaakt, mijn collega’s onze partners, vrienden en familie en hoe blij ik ben met alles wat we hebben neergezet en wat ik de afgelopen jaren heb geleerd. Het was een fantastische reis. Door uit Iamb&b te stappen kan ik me volledig focussen op nieuwe projecten.

Wat nu?
Nu de champagne gedronken is, is het eerst tijd voor vakantie. Daarna blijf actief bij de vereniging Amsterdam Gastvrij die zich inzet voor vakantie- en b&b verhuurders en  een goed toerismebeleid. Tegelijkertijd werk ik aan een aantal ontzettend toffe nieuwe projecten waar ik als de tijd rijp is alles over zal vertellen.

Released: Sample posts that Russia used to influence the US elections

A rough guide to viral content and distribution on LinkedIn